Wortel–courgette soep

Een favoriet van groot en klein!

Nodig: 1 kg wortelen, 2 courgettes, 3 ajuinen, 2 – 2,5 liter bouillon, olijfolie, peper, zout, oregano, tijm, zachte paprikapoeder

Bereiding soep:
–  Doe in grote pot een scheut olijfolie.
–  Snijd de ajuinen in grove stukken en stoof ze goed aan tot ze een beetje gekarameliseerd zijn.
–  Voeg al een beetje bouillon toe.
–  Schil de courgettes en wortels en snij ze in stukjes.
–  Doe alle groenten in de pot met de ajuinen en voeg er de rest van de bouillon aan toe. Je kan er ook nog altijd wat extra water/bouillon aan toevoegen.
–  Laat een halfuurtje – 3 kwartier goed doorkoken.
–  Voeg er de kruiden aan toe.
–  Mix tot een fijne, zachte soep
–  Serveer met een stokbrood.

Tip:
Lookbroodjes passen hier perfect bij! Meng wat smeerboter met groene kruiden en 1 teentje look. Snijd het stokbrood in schijfjes en smeer er de boter op. Laat 8-10 minuten grillen in een oven van 180°c.

WortelCourgettesoep_v1