Een favoriet van groot en klein!
Nodig: 1 kg wortelen, 2 courgettes, 3 ajuinen, 2 – 2,5 liter bouillon, olijfolie, peper, zout, oregano, tijm, zachte paprikapoeder
Bereiding soep:
– Doe in grote pot een scheut olijfolie.
– Snijd de ajuinen in grove stukken en stoof ze goed aan tot ze een beetje gekarameliseerd zijn.
– Voeg al een beetje bouillon toe.
– Schil de courgettes en wortels en snij ze in stukjes.
– Doe alle groenten in de pot met de ajuinen en voeg er de rest van de bouillon aan toe. Je kan er ook nog altijd wat extra water/bouillon aan toevoegen.
– Laat een halfuurtje – 3 kwartier goed doorkoken.
– Voeg er de kruiden aan toe.
– Mix tot een fijne, zachte soep
– Serveer met een stokbrood.
Tip:
Lookbroodjes passen hier perfect bij! Meng wat smeerboter met groene kruiden en 1 teentje look. Snijd het stokbrood in schijfjes en smeer er de boter op. Laat 8-10 minuten grillen in een oven van 180°c.