Witloofsoep met zelfgemaakte croutons

Nodig: 6-7 stuks witloof, 2 uien, een half (oud) wit brood (ongesneden),  100 ml olijfolie, 2 liter bouillon, bieslook, een handvol peterselie (fijngehakt), peper en zout

Bereiding:
– Snijd de uien in grove stukken en stoof ze in olijfolie aan.
– Snijd ook het witloof in stukken en voeg ze toe aan de ui.
– Voeg er bouillon, peper, zout en een beetje bieslook aan toe.
– Laat een halfuurtje sudderen en zet er dan de mixer in.
– Verwarm de oven op 190°c.
– Snijd dikke sneden van het brood en haal er de korsten af.
– Snijd de sneden in kleine blokjes en meng deze in een grote kom met de olijfolie en de verse peterselie.
– Leg ze op een bakplaat met bakpapier en strooi er nog peper en zout over.
– Zet 15-20 minuten in de oven tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen.
– Serveer de soep met de croutons en enkele stukjes peterselie.

Smakelijk!

Witloofsoep website