godfried2

Wijngaardhof in West-Malle

Reeds in 1981 startte Godfried Bervoets op het Wijngaardhof te Westmalle met het telen van groenten op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Aanvankelijk teelde hij groenten op een oppervlakte van 40 are en verkocht deze op de boerenmarkt te Kapellen. Zijn hobby groeide uit tot beroep en het bedrijf breidde uit tot momenteel ongeveer 2 ha beteelde oppervlakte waarvan 50 are serre. Sedert 1991 staat het bedrijf onder toezicht van BLIK, de controleorganisatie voor de biologische landbouw.

De optie die Godfried het meest voldoening geeft, is het telen van groenten voor directe verkoop aan de consument. Hierdoor kiest hij ervoor een zo groot mogelijke diversiteit aan groenten zelf te kweken: gespreid over een gans jaar kan hij zo ongeveer een veertigtal verschillende soorten groenten vers van eigen veld aan de consument aanbieden, van vroege aardappelen, bladgewassen, kolen, bonen, erwten, courgetten, prei, selder, slasoorten, bewaaraardappelen, en in de serre tijdens de zomermaanden tomaten, aubergines, paprika’s, komkommers, postelein, radijsjes, enz… Hij kweekt zoveel mogelijk seizoensgebonden zodat verwarming onder glas niet nodig is.

Hij teelt ook een aantal minder gekende speciale groenten zoals gele courgette, boterboontjes, gele tomaten, italiaanse tomaten, aardperen, mosterdblad, raapsteel, wortelpeterselie, warmoes, paarse, gele en witte wortelen enz…

Meer info: http://www.wijngaardhof-biogroenten.be