Venkel-komkommer torentje

Nodig voor 2 personen als voorgerechtje: 2 venkels, halve komkommer, halve granaatappel, sap van een halve citroen, 2 lente-uitjes (in fijne stukjes), stuk gember (2 cm dik en fijn geraspt), 1 teentje look (geperst), peper & zout, 6 el olijfolie

Bereiding:
– Meng de olijfolie met de look, het citroensap en de gember. Kruid af met peper &
zout.
– Snijd de venkel in fijne schijfjes
– Snijd de komkommer in dunne schijfjes en bouw een torentje met de venkel.
– Druppel het olie-mengsel over het torentje.
– Strooi er de pijpajuin en de granaatappelpitjes over.
– Werk af met een beetje peper uit de molen.

Tip:
– Vervang de pijpajuin door verse dille.
– Overschotje? Snijd alles in fijne stukjes en gebruik als vulling in een wrap. Voeg er een
beetje roomkaas aan toe en klaar!

 

 

Venkeltorentje