Sushi-Warmoes

Lekker als hapje of bijgerecht!
Nodig (voor 4 personen): 8 stengels warmoes (met blad aan), 240g quinoa, 2 sjalotten, 1 bouillonblokje, 8 lente-uitjes, peper en zout, olijfolie

Bereiding:
– Bereid de quinoa volgens de bereidingswijze van het pakje. Voeg een bouillonblokje toe aan het water.
– Snijd de sjalotten fijn en stoof aan in olijfolie.
– Doe de helft van de sjalotten in een potje en zet opzij.
– Verwijder de bladen van de warmoes en leg deze opzij.
– Snijd de stengels in stukjes ter grootte van de breedte van een blad warmoes. Stoof ze heel even aan in het pannetje met sjalotjes.
– Meng ondertussen de gekookte quinoa met het andere deel van de sjalotten. Kruid goed af met peper en zout.
– Neem een blad warmoes en snijd in de breedte doormidden. Leg op beide stukken een beetje quinoa, enkele stengels warmoes en stukjes pijpajuin.
– Rol voorzichtig op. Herhaal dit voor de andere sushi’s.

Smakelijk!

Tip:

Je kan er ook rode biet en/of stukjes appel aan toevoegen! En werk af met bijvoorbeeld sesamzaadjes.

Warmoes-sushi