Spruiten met limoen en spekjes 

Heerlijk winters!

Nodig (Voor 2 personen, maar kan ook als voorgerecht of bijgerecht dienen voor de feestdagen!): 250 gr spruiten, 1 teentje look, 1 avocado, halve eetlepel limoenzeste, een handvol walnoten, 75 gr spek, olijfolie, peper, zout, chili

Bereiding:
–  Verwarm de oven voor op 200°C.
–  Was de spruiten grondig en halveer ze. Neem een bakvorm en giet er een beetje olijfolie in. Leg er de spruitjes in en strooi er de fijngesneden look over.
–  Werk af met nog een beetje olijfolie, peper, zout en de limoenzeste.
–  Zet 15 minuten in de oven.
–  Bak ondertussen de spekjes.
–  Hol de avocado uit en snijd in fijne reepjes.
–  Rooster de walnoten even kort in de pan.
–  Wanneer de spruiten gaar zijn serveer je deze in een mooie kom. Sprenkel er een klein beetje limoensap en olijfolie over.
–  Voeg er de spekjes en walnoten aan toe. Meng goed onder elkaar.
–  Dresseer er de avocado mooi over. Deze besprenkel je met enkele chilivlokjes voor een pittige toets.
–  Serveer als voorgerecht, bijgerecht of een kleine lunch!

Tip: Vervang de walnoten door kastanjes!
Tip: Geen fan van limoen? Probeer het ook eens met citroensap en een beetje rozemarijn!
Tip: Voor een stevigere lunch kan je er ook nog bulgur aan toevoegen! 

spruiten