Slasoep met balletjes

Nodig: 1 krop verse sla, 1 ui, 100 grunds-varkensgehakt, 1,25l groentenbouillon, 1 ei, olijfolie, 25 gpaneermeel, 5 takjes verse tijm, 1 blaadje laurier, peper & zout

Bereiding:
Haal alle bladeren van de krop. Spoel goed af en zwier ze droog.
– Schil de ui en snijd die in grote stukken.
– Neem een grote soeppot en giet er een beetje olijfolie in.
– Stoof de stukken ui glazig in de hete olijfolie.
– Voeg er de bouillon aan toe.
– Voeg er de slablaadjes aan toe.
– Maak een kruidentuiltje van de laurier en tijm, en voeg dat toe aan de bouillon.
– Meng ondertussen het gehakt met de paneermeel, het ei en het peper en zout.
– Haal na een kwartier koken het kruidentuiltje uit de soep, en mix die.
– Rol kleine balletjes van het gehakt en kook ze in de soep, gedurende zo’n 5 à 10 minuten.
– Proef de soep en voeg eventueel nog peper en zout toe.

Smakelijk!

Tip: Serveer met kleine toastjes met kruidenboter/kruidenkaas

Slasoep met balletjes