Slaatje van boterbonen en chorizo

Supergoede combinatie!

Nodig (voor 2 personen): 250 gr boterboontjes, 200 gr chorizo (dit is ook lekker met gebakken vegetarische worstjes, olijfolie, halve krop sla/rucola/…, hazelnootolie (over andere olie naar keuze), noten- en pittenmengeling (van pijnboompitten, pompoenpitten, zonnebloempitten,… aanpassen naar eigen smaak), 14 kerstomaatjes, halve citroen, peper, zout

Bereiding:
– Zet een pot met water op het vuur en breng het aan de kook.
– Wanneer het water kookt leg je er de (kortgewassen) boontjes in. Laat 10 minuten koken. Giet daarna af en laat ze in het vergiet afkoelen.
– Snijd de chorizo in fijne schijfjes en bak ze eventjes in olijfolie.
– Meng de sla met een scheut hazelnootolie en het sap van de halve citroen. Kruid af met peper en zout.
– Voeg er de noten-en pittenmengeling aan toe.
– Neem de boontjes en snijd er de beide buitenkanten af. Voeg ze toe aan de sla.
– Voeg er de gebakken chorizo aan toe.
– Snijd de kerstomaten doormidden.
– Meng alles goed door elkaar en werk af met de kerstomaten.
– Presenteer met een stukje brood.

bonen