Salade van rode kool en granaatappel

Herfstsalade met een zomergevoel!

Nodig voor de salade: 250 à 300 gr rode kool, 2 à 3 voorgekookte rode bieten, 50 gr jonge scheutjes (bijvoord van rode biet), een halve granaatappel (zie: de pitjes),  100 gr pompoenpitten, 200 gr fetablokjes, 1 snuifje chilipoeder, olijfolie, zout

Nodig voor de vinaigrette: 1 el mosterd, 2 el (sherry) azijn, 2 el citroen, 50 ml olijfolie (extra vierge)

Bereiding:
– Klop een vinaigrette van alle ingrediënten en kruid met peper en zout.
– Rasp de rode kool.
– Snijd de rode bieten in blokjes.
– Meng alles met de vinaigrette.
– Verhit een scheutje olijfolie en doe er de pompoenpitten in. Kruid met chilipoeder en zout en rooster tot ze knisperen.
– Meng 3/4e van de scheutjes en pitten door de rode kool.
– Verdeel er de feta over en werk af met de granaatappelpitjes en de rest van de scheutjes en pompoenpitten.

img_1765