Salade van geroosterde ‘Delicata’ pompoen

Nodig (voor 4 personen): 1 “Delicata” pompoen, 1 rode biet (voorgekookt en in blokjes gesneden), een handvol radijzen (in fijne schijfjes gesneden), een pakje feta, 4 à 5 grote bladeren boerenkool (in fijne reepjes gesneden), 240g tarwekorrels, verse kruiden naar keuze (peterselie, munt,…), olijfolie, peper en zout, voor de dressing: 2 el tahini, 1 citroen, 1 teentje look, 1 el honing, peper

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200°c.
– Kook de tarwekorrels zoals op de verpakking vermeld staat.
– Snijd de pompoen in schijven van ongeveer 1 à 2 centimeter dik.
– Leg de schijven op een rooster en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Bak ze 40 minuten in de oven. Draai de schijven na de eerste 20 minuten om.
– Meng alle ingrediënten voor de dressing in een blender tot een smeuïg geheel.
– Meng daarna de repen boerenkool met de rode biet, de radijzen en de verse
kruiden.
– Voeg er de tarwekorrels aan toe.
– Vul elk bord met een goede hoeveelheid salade en enkele schijven pompoen.
Kruimel er tot slot een beetje feta over en werk af met de dressing.

Smakelijk!