Salad in a jar – Postelein met linzen en bulgur

Nodig voor 2 potten: 150 gr postelein, 120 gr rode linzen, 120 gr bulgur, 1 dikke snee geitenkaas, 4 el pesto (bijvoorbeeld de posteleinpesto, die je hier kan vinden), peper en zout, olijfolie, verse kruiden zoals peterselie, platte peterselie en bieslook

Bereiding:
– Bereid de linzen en de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat. Kruid de bulgur goed af met peper en zout (je kan er eventueel nog
pijnboompitjes aan toevoegen).
– Meng de postelein met de verse kruiden.
– Schep 2 el pesto op de bodem van een glazen pot.
– Schep daarna de bulgur in de pot.
– Druk goed aan en leg er de linzen bovenop. Druk ook goed aan.
– Leg er de postelein bovenop en kruimel er de geitenkaas over.
– Besprenkel met een klein beetje olijfolie.
– Sluit de pot en neem het mee voor een leuke picknick of voor een lunch op het
werk!

Tip:
Vervang de bulgur door quinoa.
Geen fan van linzen? Vervang ze door gedroogde abrikozen.

Salad in a jar - postelein