Rösti van Aardpeer

Topper voor de feestdagen, een vervanger voor de klassieke kroket!

Nodig (voor ongeveer 10 stuks): 400 gr aardpeer, 1 groot ei, verse bieslook, peper, zout

Bereiding:
–  Was de aardpeer grondig. Je hoeft deze niet te schillen.
–  Rasp de aardpeer fijn. Ik heb voor 2 raspen gekozen: een heel fijne rasp en iets wat groffere. Zo krijg je wat meer structuur in de rösti.
–  Meng er het ei, peper, zout en de fijngesneden bieslook onder.
–  Verwarm de oven voor op 200°C.
–  Ondertussen neem je een bakplaat en maak je aan de hand van een serveerring mooi-gevormde rösti’s.
–  Bak deze 20-25 minuten. Ik raad aan om af en toe eens te proeven of deze gaar genoeg zijn voor jou.

Tip: Serveer met een gebakken zalmfilet of een stukje kalkoen 

rosti