Rode rettich-soep met spekjes

rode-rettich-800x600

Wat heb je nodig:

500 g rode rettich (hou 1/4e rettich opzij)
1 prei
1 ui
1 aardappel
verse peterselie
olijfolie
1,5 liter kip/groentebouillon
scheutje room
100 gr spekjes
peper
zout

Zo maak je het:

- Stoof de ui en de prei aan in een grote pot met hete olijfolie.
- Snijd de rode rettich en de aardappel in stukjes en voeg toe.
- Laat alles even goed bakken en voeg er de bouillon aan toe.
- Kruid af met peper en zout.
- Laat 45 minuten sudderen op een middelmatig vuurtje.
- Bak de spekjes in een pan met een beetje fijngesneden peterselie. Snijd ook de overschot van de rode rettich in fijne reepjes. Deze dienen als een frisse versiering.
- Serveer de soep in kommetjes en giet er een scheutje room in. Strooi er het spek, de peterselie en fijne reepjes rode rettich over.

Smakelijk!

Tip: Vervang het spek door kleine stukjes gebakken kip.

Groetjes, Jolien