Risotto met spinazie 

Italiaans op zijn best! 

Nodig ( voor 4 personen): 2 teentjes look, 2 sjalotten, 400 gr risotto, 300 gr spinazie, 8-10 tomaten (vers of uit blik), 800 ml bouillon, 180 gr mozzarella, verse basilicum, olijfolie, peper, zout, oregano

Voor de risotto:
– Verhit de olijfolie in een pan of diepe pot.
– Fruit hierin één gesnipperde sjalot en één teentje look.
– Voeg de risotto toe en roer tot de korrels beginnen te glanzen.
– Voeg al een beetje van de bouillon toe en roer tot alles is opgenomen door de rijst.
– Voeg nog een lepel hete bouillon toe en blijf roeren tot het vocht is opgenomen.
– Voeg daarna stilletjes aan lepel voor lepel de rest van de bouillon toe. Wacht telkens tot al de bouillon is opgenomen door de risotto.
– Het duurt ongeveer 15 – 20minuten tot de risotto klaar is. Er bestaat ook een mogelijkheid dat je niet alle bouillon moet gebruiken. Regelmatig proeven is de boodschap ;-)!

Voor de saus:
– Verhit in een andere pan de olijfolie. Voeg er één teentje look en één gesnipperde sjalot aan toe.
– Pel de tomaten en snijd in fijne stukjes. Leg de stukjes in de pan en plet ze met een vork. Zo krijg je een soort van tomatensaus.
– Was de spinazie en snij in fijne reepjes.
– Voeg de spinazie aan de tomaten toe.
– Roer regelmatig in de pan.
– Als de spinazie zacht is geworden, kan je er het zout, peper en de oregano aan toevoegen.
– Voeg er de risotto aan toe en meng het goed met de saus.

Tip: Presenteer in leuke bordjes en maak af met blokjes mozzarella en enkele blaadjes basilicum. 

risotto