Rijst met curry en spitskool 

Snel en lekker! 

Nodig (4 personen): 1 spitskool, 1 appel, 1 teentje look, 2 sjalotten, 200 – 240gr (volkoren) rijst, curry poeder, peper, zout, 200ml kokosmelk, handvol cashewnoten, 2 el sesamzaadjes

Bereiding:
–  Zet een pot met water op een hoog vuur voor de rijst.
–  Wanneer het water kookt voeg je er de rijst aan toe.
–  Snijd de look en de sjalotten in fijne stukjes en stoof aan in een grote wokpan.
–  Snijd de appel in fijne stukjes en voeg toe aan de look en de sjalotten.
–  Laat even goed bakken.
–  Snijd ondertussen de spitskool in fijne reepjes.
–  Voeg de reepjes toe aan de wokpan.
–  Voeg er de kokosmelk aan toe en laat 5 minuten goed sudderen.
–  Voeg er de curry, peper en zout aan toe en een deel van de cashewnoten.
–  Meng alles goed.
–  Als de rijst klaar is giet je deze af en voeg je ze toe aan de wokpan.
–  Meng alles goed onder elkaar en werk tot slot af met de overige cashewnoten en de sesamzaadjes.

Tip: Kijk goed naar de soort rijst die je kiest. Sommige rijstsoorten moeten 20 tot soms zelfs 40 minuten aan een stuk koken. Plan dit goed in.

Tip: Ik heb er geen hoeveelheid van curry bijgezet omdat dit voor elke persoon anders kan zijn. Sommige houden van een stevig gekruide wok en andere net niet. Ik raad aan om regelmatig te proeven wanneer je er de curry aan toevoegt. 

Tip: Spitskool mag je niet opnieuw opwarmen door het hoge nitraatgehalte dat dan ontstaat. Net als spinazie, koolrabi, rapensteeltjes, chinese kool, … 

wok met spitskool