Receptentips voor mizuna en boerenkool

mizunaOntbijtmuffins met boerenkool 
Ingrediënten (+- 12 muffins):
2 bladeren boerenkool, in fijne reepjes gesneden
150 gr champignons, in stukjes gesneden
1 ui, fijngesneden
2 teentjes look, fijngesneden
150 gr gehakt (kan ook vegetarisch gehakt zijn)
100 gr feta, gebrokkeld
6 eieren
olijfolie
peper
zout

Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200°c.
- Stoof de ui en de look aan in olijfolie. Voeg na 5 minuten het gehakt toe en laat even bakken. 
- Voeg er daarna de champignons aan toe. 
- Voeg er de boerenkool aan toe en laat even meebakken.
- Haal de pan van het vuur en voeg er de feta aan toe.
- Vet de muffinvorm in met olijfolie of bakspray.
- Verdeel het gehakt en de groenten over de muffinvormpjes.
- Klop ondertussen de eieren en voeg er peper en zout aan toe.
- Verdeel het eiermengsel over de muffinvorm.
- Bak ongeveer 20-25 minuten tot je een stevige muffin hebt.

Slaatje van mizuna en miso
Ingrediënten (voor 4 personen):
Dressing:
halve rode ui
2 wortelen, geraspt
1 teentje look
2 tl gemberpoeder
1 tl tahini
1 tl miso
4 el rijstazijn
1 tl sojasaus
1 tl agavesiroop
1 tl sesamolie
zout
peper

Slaatje
150-200 gr mizuna
8 radijzen
1 daikon
2 wortels

Zo maak je het:
- Mix alle ingrediënten voor de saus in de blender en zet even opzij. Kruid naar eigen smaak nog bij.
- Snijd de mizuna in fijnere stukjes.
- Snijd de daikon en de wortel in jullienne en snijd de radijs heel fijn. Dit kan eventueel met een mandoline.
- Meng alle groenten onder elkaar en voeg er de saus aan toe.

tip: lekker met pindanootjes.

Smakelijk!