Receptentips 9 maart

7438_hummus-van-aardpeer_1480325585-1920x1280Pasta met spruitjes en zalm
Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 350 gr spruitjes
– 400 gr pasta
– 250 gr zalm
– 2 sjalotjes
– 2 tenen look
– 1 citroen peper zout
– eventueel 1 tl chilivlokken)

Zo maak je het:

– Kook de pasta met een beetje zout.
– Kruid de zalm met peper en zout en bak in een pan met olijfolie.
– Snijd in kleine stukjes en leg even opzij.
– Snijd de look en de sjalotjes fijn en bak in een hete pan met olijfolie.
– ‘Pel’ daarna de spruitjes en bak ze mee met de sjalotjes en de look. Bak 2 à 3 minuten
– Voeg er de gekookte pasta, de room, het peper en zout aan toe. Voeg er het sap van 1 citroen aan toe.
– Kruid goed af met peper en zout en eventueel ook met een theelepel chilivlokken voor een spicy toets.

Hummus van aardpeer
Wat heb je nodig:

– 400 gr aardpeer, geschild
– 1 blik kikkererwten
– 4 teentjes look
– 2 el tahini (sesampasta)
– 2 el citroensap
– 1 tl water (indien nodig kan je er meer aan toevoegen)
– 1 tl komijn
– 1 tl zout
– peper

Afwerking (deze ingediënten gaan niet in de blender):
– 50 gr pijnboompitten
– verse peterselie
– Olijfolie
– peper

Zo maak je het:

– Verwarm de oven op 200°c.
– Rooster de aardperen met de gepelde look voor ongeveer 40-50 minuten.
– Laat de aardpeer afkoelen
– Mix alle ingrediënten met de afgekoelde aardpeer. Voeg er ook de teentjes look aan toe.
– Als het niet goed mengt voeg je er telkens een eetlepel water aan toe. Proef en voel regelmatig tot je de gewenste structuur hebt.
– Werk af met verse peper en giet er een beetje olijfolie over. Strooi er daarna fijngesneden peterselie en pijnboompitjes over
– Serveer met een zelfgemaakt toastje of met een verse boterham.

Smakelijk!