Receptentips 3 november

mg_7613

De dagen worden korter en kouder, de bomen zijn hun bladeren bijna kwijt en de varkentjes blijven gezellig groeien. Hier onze tips voor borden vol lekkers!

* Yacon is een ontzettend gezonde groente die je rauw kan verwerken in slaatjes, maar ook in thee kan gebruiken of volgende balletjes mee maken! Ingrediënten: 3-4 grote dadels (zonder pit). 1 1/2 kop verse biologische cashew noten. 1/2 theelepel kaneel poeder. 1/2-1/4 theelepel gember poeder. 1/3-1/4 kop verse of gedroogde yacon schijfjes. 1/3 kop biologische rozijnen. Bereiding: Voeg de cashew noten in een blender of oude koffiemolen om deze vervolgens tot poeder te vermalen. Voeg dit daarna samen met alle andere ingrediënten samen in een mixer en mix het geheel tot een mouse of puree. Rol daarna de yacon ballen of balletjes uit de mouse en voeg eventueel nog wat carob, mesquite, rauwe cacao of kokoskruimels of schilfers toe naar eigen behoefte….en enjoy!
* Knolselderchips uit de oven: Ingrediënten: 1 knolselder, zeezout, peper, 2 tl paprikapoeder, 3 el olijfolie. Instructies: Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselder en snijd met een dunschiller fijne plakjes van de knolselder. Leg deze plakjes op bakplaat met bakpapier. Smeer er olijfolie op en bestrooi met zeezout, peper en paprikapoeder. Zet 25 minuten in de oven. Keer na de eerste 10 minuten alle chipjes om.
* Paksoi met gember en chili (bijgerechtje) Ingrediënten: 1 paksoi, stengels van de stronk gehaald, 1 chilipeper, in fijne stukjes gesneden, 2 el kokosolie, 3 cm gember, geschild en fijngesneden, 3 pijpajuintjes, fijngesneden, 1 teentje knoflook, geplet en fijngesneden, peper, zout. Instructies: Neem een wokpan en verwarm er de kokosolie in. Bak er de stukjes pijpajuin in. Voeg er de look, chili en de gember aan toe. Leg er de stengels paksoi in. Laat 5 minuten op een middelmatig vuur bakken. Kruid af met peper en zout. Tip: serveer met rijst en pindanootjes.
Smakelijk!