Receptentips 22 december

img_0677Warm witloof met appel en brie
Leuk voorgerecht voor de vegetariërs (of niet-vegetariërs!)  

Nodig:
6 stuks witloof
220 gr brie, in plakjes
verse tijm
verse peterselie
2 appels, geschild en in dunne partjes gesneden
2 el honing
handvol walnoten
peper en zout
olijfolie

Bereiding:
Stap 1: Verwarm de oven op 200 °C. Maak de witloof proper en snijd het kontje eraf.
Stap 2: Snijd ze in de lengte doormidden.
Stap 3: Verwarm de olijfolie in een hete pan. Bak de witloof 2 à 3 minuten.
Stap 4: Neem een ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie. Leg er de witloof en de appel in.
Stap 5: Strooi er peper en zout over. Verdeel er de plakjes brie over. 
Stap 6: Giet er als afwerking een beetje honing over en strooi er de helft van de tijm op.
Stap 7: Strooi er tot slot de walnoten over. Zet de ovenschaal 20-25 minuten in de oven. De duur beslis je zelf, afhankelijk van hoe fel je de kaas gesmolten wilt zien.
Stap 8: Serveer met de andere helft van de tijm en de verse peterselie.
Tip: Vervang de brie door geitenkaas.

Smakelijk en fijne feestdagen!