Receptentips 19 januari 2017

IMG_0036Zoete of hartige snacks van Yacon!

Yacon is voor velen nog een onbekende groente. Je kunt het rauw, gefrituurd, gebakken of geroosterd serveren. De yacon kan je gerechten zoeter maken en wordt daarom soms vergeleken met appels. Ze noemen het niets voor niets een ‘grondappel’!

Beignets met Yacon

Ingrediënten:
2 Yacons
125 gr bloem
200 ml melk (niet koud)
2 gr gist (droge)
80 gr fijne suiker
zout
zonnebloemolie
(naar eigen smaak toe te voegen: kaneel)

Instructies:
Stap 1: Maak het beslag. Mix de gezeefde bloem, melk, zout en het gist door elkaar. Laat op een warme plek rijzen. Na een uur zou het deeg 2x zo groot moeten zijn.

Stap 2:  Giet de suiker in een laag bord. Schil en snijd de yacons in dikke schijven van ongeveer 1cm dik.
Dep deze indien nodig goed droog.

Stap 3: Verwarm de zonnebloemolie, in de friteuse, op 180°c.

Stap 4: Doop de appel in het suiker(kaneel) mengsel en daarna in het beslag. Leg ze voorzichtig in de friteuse en draai na ongeveer 3 minuten om. Haal de beignets eruit met een schuimspaan.

Smakelijk!

Tip: Je kan hier eindeloos mee experimenteren. Dop de beignets idpv in suiker in een paneermengsel met verse kruiden en een beetje zout.