Receptentips 17 november

Wecken maar!
7817680210_25f0b18d28
Geraak je de kolen snel beu in dit seizoen? Wecken is een ideale en overheerlijke manier om met je frustratie om te gaan!

Kimchi met palmkool

Wat heb je nodig:
1 palmkool, in 8 stukken gesneden
50 gr zout
2 wortels, in fijne stukjes gesneden
Water
5 teentjes look
4 cm gember
1 el suiker
3 el vissaus
3 el sojasaus
3 chilipepers, in fijne stukjes gesneden

Zo maak je het:
Neem een kookpot en leg er de stukken palmkool in. Voeg er het zout aan toe. Voeg er water aan toe tot dat de palmkool net onder staat. Laat 2 minuten koken en zet het vuur af. Zet er een deksel op en laat dit ongeveer twee uur staan. Was de kool 2x goed uit. Snijd 5 teentjes knoflook in fijne stukjes en rasp de gember in een aparte kom. Voeg er suiker, vissaus, chilipepers en sojasaus aan toe. Voeg er de wortels aan toe. Doe de kool in een grote weckpot en voeg er de saus en de groenten aan toe.
Tip:
Zorg voor propere weckpot (maak hem schoon door hem een kwartiertje in kokend water te laten liggen)
Tip:
Bewaar de potten op een koele en donkere plaats
Tip:
Check regelmatig dat er geen vocht uitloopt.