deco-rauw-1

Rauw vzw in Hever

Rauw vzw is opgericht in 2015 door gelijkgestemde zielen met een gezamelijke passie. Op deze manier trachten wij ons steentje bij te dragen aan de bewustwording omtrent milieuzorg in de landbouw en samen bij te leren over biologische landbouw en streekgebonden gewassen. Naast het telen van groenten proberen we een ontmoetingsplaats te creëren voor mensen met dezelfde opvatting omtrent bewust consumeren.

De groenten, de kruiden en het fruit dat wij aanbieden worden geteeld in een niet-verwarmde serre op de Leuvensesteenweg 83 te Hever.

Met vzw Rauw willen wij seizoensgebonden en organisch geteelde groenten, kruiden, fruit en specialiteiten aanbieden zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. De nadruk ligt op de organische aanpak, de basis van permacultuur. Door uitsluitend organisch te bestrijden, wordt het gebruik van insecticiden, herbiciden en fungiciden volledig overbodig. Een permanente teeltwijze gebaseerd op een vochtiger maar milder klimaat zal zich uitwijzen binnen een duurzaam systeem dat zorg draagt voor bodem en milieu, voor onze gezondheid en die van de volgende generaties.

We bieden gevarieerd en uitgebreid assortiment groenten met meerdere cultivars per soort. Dit doen we door van elke gangbare soort ook een ‘specialleke’ te telen. Hoezo speciallekes? Vergeten, streekgebonden of exotische groenten zoals de kruisbestomaat, yacon, zeebietjes, okra, Japanse peterselie en zoveel meer.

 

Meer info? www.vzwrauw.be