Quinoa torentje met aubergine en courgette

Quinoa met een zuiderse tint!

Nodig voor 4 personen: 250-270 gr quinoa, 1 courgette, 1 aubergine, bouillon, 40 gr pijnboompitten, verse kruiden (ik heb voor basilicum gekozen), peper, zout, olijfolie (met look)

Bereiding:
–  Kook het water voor de quinoa. Je kan je hier een bouillonblokje aan toevoegen.
–  Snijd ondertussen de groenten in fijne schijven (0,5 – 1 cm)
–  Leg de aubergines in zout (zo wordt al het vocht opgenomen) en laat eventjes rusten.
–  Smeer daarna de groenten goed in met de olie (gebruik geen olie in de pan). Aubergine heeft veel olijfolie nodig om goed te grillen. Bestrooi ze met peper en zout en leg ze in de pan. Draai regelmatig om.
–  Spoel de quinoa goed en voeg toe aan het kokend water. Laat een tiental minuten koken.
–  Als je ook een torentje wilt zoals op de afbeelding kan je het best met dresseerringen werken. Zo kan je mooi laagje per laagje alles aanduwen. Natuurlijk is het gerecht even lekker als je alles gewoon onder elkaar mengt.
–  Leg de pijnboompitjes even in een hete pan en serveer ze met de quinoa.
–  Werk af met verse kruiden naar keuze.

Tip: Je kan in dit gerecht evengoed een stukje kip mee op de grill leggen.

Tip: Je kan ook grotere stukken aubergine of courgette op de BBQ leggen. 

torentje