Quiche met spruiten en pompoen

Nodig: 350 gr spruiten, 350 gr pompoen, 1 vel bladerdeeg, 200 ml kokosroom, 4 eieren, 60g feta, 1 rode ui, 2 teentjes look, 1 chilipeper, 1 tl nootmuskaat, rozemarijn (vers en/of gedroogd), paprika poeder, 1/2 liter bouillon, olijfolie, peper en zout

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 220°c.
– Snijd pompoen in halve maantjes (zie foto) en smeer in met olijfolie en paprikapoeder. Leg de pompoen op een vel bakpapier en zet 15 minuten in de oven.
– Snijd de knoflook, chili en de rode ui fijn. Bak deze in olijfolie.
– Kuis de spruiten en bak ze in dezelfde pan, ongeveer 3 minuten en giet er daarna de bouillon over. Laat 6 minuten koken.
– Meng ondertussen de kokosroom, de eieren, 1 el van de bouillon die je aan de  spruiten hebt toegevoegd, peper, zout, rozemarijn en de nootmuskaat.
– Leg het bladerdeeg in een ronde bakvorm. Verdeel er de stukken pompoen over en daarna ook de spruiten. Giet er het beslag over.
– Brokkel er de feta over.
– Leg er nog verse takjes rozemarijn op.
– Zet 35 minuten in een oven van 180°C.

Smakelijk!

Quiche met spruiten