Quiche Lorraine met een zoet wortelslaatje 

Een heerlijke klassieker!

Nodig voor quiche (4 personen): 4 kleine preistengels (of 2 grote), 150 gr cheddar (of andere kaas zoals gruyere of emmental), 1 ui of 2 sjalotten, 4 sneden hesp, 4 eieren, 1 pakje bladerdeeg (of een ander deeg naar keuze zoals zanddeeg), 250 ml liter room, nootmuskaat, peper, zout, tijm, beetje boter

Nodig voor wortelsalade: 6-8 wortelen, 2 el olijfolie, 1 el honing (naar eigen smaak), zonnebloempitjes, peper, zout, tijm, eventueel een beetje citroensap

Bereiding quiche:
–  Verwarm de oven voor op 180°C.
–  Neem een bakvorm en leg er het bladerdeeg in. Prik er gaatjes in met een vork en zet even opzij.
–  Verwarm een pan met een scheutje olijfolie.
–  Snipper de ui/sjalotten fijn.
–  Maak de prei schoon en snij in fijne stukjes. Voeg toe aan de ui en laat enkele minuten sudderen.
–  Maak ondertussen de basis van de quiche. Meng de room met de eieren en de kaas.
–  Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en een beetje (verse) tijm.
–  Snijd de hesp in fijne stukjes en meng het onder de prei.
–  Haal de pan van het vuur en verdeel de hesp en de prei over de bodem van het bladerdeeg.
–  Giet het eimengsel er voorzichtig over.
–  Zet de quiche 25 minuten in de voorverwarmende oven.
–  Zorg ervoor dat de vulling goed gestold is.
–  Haal de quiche uit de oven en laat even afkoelen. Daarna kan je de bakvorm er goed af halen.
–  Serveer met de wortelsalade!

Tip: Een quiche kan je altijd wat spannender maken met verschillende noten of pitten!

Bereiding wortelsalade:
–  Rasp de wortelen fijn.
–  Meng de olijfolie met de honing en eventueel met een beetje citroensap.
–  Kruid af met peper, zout en tijm.
–  Meng alles goed onder elkaar.
–  Werk af met zonnebloempitjes.

IMG_7353-2