Puree van andijvie

Lekkere Belgische kost voor 4 personen

Nodig: 1 krop andijvie, 2 kg aardappelen, 200 gr spekblokjes (worst past hier natuurlijk ook heel goed bij), melk of room, harde boter, 1 teentje look, 1 sjalotje of kleine ajuin, olijfolie, nootmuskaat, zout, peper

Voor de puree:
– Schil de aardappelen en kook ze in water voor 15-20 minuten.
– Maak de andijvie schoon en snijd in repen.
– Test met een vork of de aardappelen gaar zijn. Wanneer je ze goed kan doorprikken zijn ze klaar voor de puree. Zet een passe-vite op een andere pot en duw er de aardappelen door. Daarna voeg je er een beetje harde boter en een klein scheutje melk/room aan toe.
– Als de puree lekker smeuïg is voeg je er de rauwe andijvie aan toe. Je kan de andijvie ook even stomen en dan aan de puree toevoegen.
– Werk af met peper, zout en nootmuskaat.

Voor de spekjes:
– Snij de look en sjalot/ajuin fijn en bak ze in olijfolie.
– Voeg er daarna de spekblokjes aan toe.
– Laat goed bakken en serveer ze op een lekker torentje andijviepuree!

Tip: Je kan de boter ook vervangen door een roomkaas met kruiden of mozzarella. 

Andijviepuree_150525