Posteleinsoep

Ook leuk als aperitiefhapje of als voorgerecht

Nodig (2-3 personen): 150 gr postelein, 3 wortelen, 1 chili, 2 pijpajuintjes, 1 potje kruidenkaas, 1 laurierblaadje, 1 schep bouillonkruiden (of een ander bouillon), 1 grote ajuin, peper, zout

Bereiding:
–  Snijd de ajuin in grove stukken en stoof aan in een beetje olijfolie.
–  Voeg er water (of bouillon) aan toe.
–  Snijd de wortelen in grove stukken en voeg toe aan de bouillon.
–  Voeg er daarna ook de postelein en de chili (zonder de pitjes) aan toe.
–  Leg er een laurierblaadje in. Dit haal je er terug uit voor je de soep gaat mixen.
–  Laat een halfuurtje tot 3 kwartier opstaan op een matig vuur.
–  Kruid af met peper en zout.
–  Mix de soep.
–  Serveer in bordjes.
–  Meng onder elk bord soep een koffielepel kruidenkaas.
–  Werk af met stukjes pijpajuin.

Tip: Postelein mag je (net als spinazie) niet opnieuw opwarmen. 

soep