Postelein-appel pannenkoek

Nodig (4 personen): 300 gram bloem, 3 eieren, 250 ml melk, 1 appel, 250 – 300 gr postelein (houd een handvol blaadjes apart voor de afwerking), 60 gr pijnboompitjes, zout, peper

Bereiding:
–  Meng de bloem, eieren en de melk in een kom. Voeg er peper en zout aan toe.
–  Rasp de appel volledig en voeg deze toe aan het mengsel.
–  Snijd de postelein heel fijn.
–  Verwarm een pan tot deze goed heet is met een beetje olijf- of kokosolie.
–  Strooi er een beetje postelein in. Giet er dan een soeplepel van het mengsel over.
–  Verdeel het mengsel goed over de pan en laat mooi bakken.
–  Draai de pannenkoek om. Als deze een goudbruine kleur krijgt is hij klaar.
–  Werk af met enkele blaadjes postelein en strooi er pijnboompitjes over. Je kan er eventueel ook nog wat geraspte kaas over strooien. Smakelijk!

Tip: Je kan deze soort pannenkoek met allerlei groenten maken. Bijvoorbeeld met spinazie of courgette en paprika. Experimenteer maar raak!

postelein-appelpannenkoek