Nodig (4 personen): 300 gram bloem, 3 eieren, 250 ml melk, 1 appel, 250 – 300 gr postelein (houd een handvol blaadjes apart voor de afwerking), 60 gr pijnboompitjes, zout, peper
Bereiding:
– Meng de bloem, eieren en de melk in een kom. Voeg er peper en zout aan toe.
– Rasp de appel volledig en voeg deze toe aan het mengsel.
– Snijd de postelein heel fijn.
– Verwarm een pan tot deze goed heet is met een beetje olijf- of kokosolie.
– Strooi er een beetje postelein in. Giet er dan een soeplepel van het mengsel over.
– Verdeel het mengsel goed over de pan en laat mooi bakken.
– Draai de pannenkoek om. Als deze een goudbruine kleur krijgt is hij klaar.
– Werk af met enkele blaadjes postelein en strooi er pijnboompitjes over. Je kan er eventueel ook nog wat geraspte kaas over strooien. Smakelijk!
Tip: Je kan deze soort pannenkoek met allerlei groenten maken. Bijvoorbeeld met spinazie of courgette en paprika. Experimenteer maar raak!