Pompoenmuffins

Zoet en lekker kruidig!

Nodig: 300 gr pompoen, 200 gr bloem, 1 1⁄2 el maizena, 250 gr rietsuiker, 1 el bakpoeder, snuifje zout, 1 tl kaneel, 1⁄2 tl nootmuskaat, 1⁄2 tl gemberpoeder, 120 ml melk, 120 ml zonnebloemolie

Bereiding:
–  Verwarm de oven voor op 200°C.
–  Snijd de pompoen in blokjes en stoof deze 10 à 15 minuten.
–  Zeef de bloem, maizena, bakpoeder en de suiker. Meng deze met de kruiden en het zout in een aparte kom.
–  Haal de pompoen van het vuur. Mix de pompoen tot een gladde massa en voeg er de melk en de olie aan toe.
–  Voeg deze massa toe aan de droge mengeling.
–  Vul de vormpjes en bak 18 tot 20 minuten op 180 °C.

pompoenmuffin