Pompoen-pastinaak soep

Een romig en pittig soepje!

Nodig: 1 pompoen inclusief pitjes (ik heb een butternut gebruikt), 3 grote pastinaken of meerdere kleintjes, 3 ajuinen, 1,5 tot 2 liter bouillon, 1 chili, 1 teentje look, paprikapoeder, salie, peper

Bereiding soep:
– Schil de pompoen. Snijd deze daarna in stukjes en leg de pitjes opzij.
– Snijd de ajuinen in fijne stukjes en stoof even aan in een pot met olijfolie.
– Schil de pastinaken en snijd ze ook in fijne stukjes.
– Voeg al een beetje water toe aan de gestoofde ajuinen.
– Voeg er de pompoen, look en de pastinaak aan toe.
– Giet er nog wat water/bouillon bij. Dit voel je zelf wat aan. Hou je van een romige en dikke soep? Beperk de hoeveelheid water. Anders voeg je er meer water aan toe.
– Voeg er tot slot de salie, chili, paprikapoeder en een beetje peper aan toe.
– Laat 30 tot 45 minuten goed sudderen.
– Mix de soep goed door.
– Serveer eventueel met een beetje (kokos)room, koriander of peterselie en geroosterde pompoenpitjes.

Bereiding pompoenpitjes:
– Verwarm de oven op 180°c.
– Verwijder het vel goed van de pompoenpitjes en leg ze in een aparte kom.
– Meng 1 tl zout, 2 tl kokosolie, 1 tl (geroosterde) paprikapoeder , een half teentje look en eventueel een beetje chilipoeder met de pitjes.
– Rooster de pitjes ongeveer 10 minuutjes in de oven. Hou ze goed in de gaten en proef er af en toe eentje. Zorg ervoor dat ze goed krokant zijn!
– Gebruik ze als versiering voor een soep of een slaatje.

Tip: Verander de kruiding van de soep en voeg er curry en een appel aan toe.

Tip: Je kan de pompoenpitjes ook op heel andere manieren bereiden. Meng ze bijvoorbeeld met kaneel , kokosolie en suiker. Lekker voor dessertjes of granola’s!

pompoensoep