Pastinaakpuree met prei

Nodig: 250 gr aardappelen, 300 gr pastinaak, 3 stengels prei, enkele takjes verse tijm, 100ml melk, 2 el boter, peper en zout, olijfolie

Bereiding:
– Kuis de aardappelen en de pastinaken.
– Snijd ze in blokjes en kook ze gaar met een beetje zout op een hoog vuur.
– Haal de aardappelen en de pastinaken na 20 minuten van het vuur.
– Begin ze al goed fijn te stampen.
– Voeg er ondertussen de melk en de boter aan toe. Kruid af met tijm, peper, zout
en eventueel een beetje nootmuskaat. Meng alles goed onder elkaar.
– Snijd de prei in fijne stukjes en bak ze even in olijfolie met peper en zout.
– Voeg toe aan de puree.
– Serveer vegetarisch, met worst of spekjes.

Smakelijk!

Tip: Vervang de gewone aardappelen door zoete aardappelen.

Pastinaakpuree met prei