Pasta pesto van postelein

Leuk als apperitiefhapje!

Nodig (voor ongeveer 8 tot 10 aperitiefhapjes): 50 gr postelein, 25 gr parmezaan, 1 teentje look, sap van een halve limoen, 10 gr pompoenpitmeel, 50 ml olijfolie, 200 gr vlinderpasta basilicumblaadjes (voor afwerking), pompoenpitjes (voor afwerking)

Bereiding:
–  Zet een pot water op het vuur om de pasta te koken.
–  Verzamel ondertussen de postelein, parmezaan, look, limoensap, pompoenpitmeel en olijfolie in de blender.
–  Laat even goed blenden.
–  Kruid af met peper en zout.
–  Meng de pasta met de pesto in een aparte kom (zo kan je de aperitiefpotjes netjes houden).
–  Vul de potjes en strooi er pompoenpitjes over en een basilicumblaadje.

Tip: Geen pompoenpitmeel in huis? Voeg er 20 gr pompoenpitten of pijnboompitjes aan toe.

pasta