Pasta met rapensteeltjes

Een gerecht om handen en vingers bij af te likken. 

Nodig (4 personen): 350 – 400 gr rapensteeltjes, 2 teentjes look, 2 sjalotten of 1 grote ui, 1 chilipeper, 400 gr chipolata worstjes (ook lekker met vegetarische worstjes), 400 gr spaghetti of tagliatelle, een handvol parmezaan schilfers, peper, zout

Voor de pasta:
–  Kook de pasta al dente in kokend water met zout.
–  Houd een beetje kookvocht over wanneer je de pasta afgiet.

Voor de groenten en het vlees:
–  Verhit een pan met olijfolie en snijd de look, de chilipeper en de ajuin/sjalot in fijne stukjes. Wanneer de pan goed warm is kan je deze toevoegen.
–  Snijd de chipolata in stukjes (of knijp ze leeg zodat je geen velletje meer hebt) en voeg ze aan de pan toe.
–  Bak goed bruin.
–  Wanneer de chipolata goed gebakken is, kan je de rapensteeltjes (de blaadjes van de stengels afgeritst) toevoegen.
–  Schenk er 40 ml water bij.
–  Breng op smaak met peper en zout.
–  Voeg er de pasta aan toe en druppel er goed wat olijfolie over.
–  Meng 3⁄4 van de parmezaan onder de pasta.
–  Bij het serveren strooi je de overige parmezaan over je pasta.

Tip: Bij de rapensteeltjes kan je best de buitenste bladeren verwijderen omdat deze hard kunnen zijn. De rest van de blaadjes kan je gemakkelijk afritsen. 

Pasta rapenstelen_1