Pasta met pompoen

Een verrassend pastagerechtje!
Nodig (4 personen): 1 kleine pompoen, 1 teentje look, 1 grote ui, 250 ml groentenbouillon, 1 laurierblaadje, enkele takjes tijm, 250 gr spek (kleine stukjes), 400-500 gr pasta, handvol geraspte parmezaan, peper, zout
Bereiding:
– Breng het water van de pasta aan de kook.
– Stoof de look en de ui aan in hete olijfolie.
– Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg ze eraan toe.
– Voeg er daarna de bouillon en het laurierblaadje aan toe. Laat ongeveer 20 minuten sudderen.
– Bak ondertussen het spek. Zet daarna even opzij.
– Neem het laurierblaadje weg van de pompoen. Mix/prak de pompoen tot een zachte saus.
– Werk de saus af met peper, zout en tijm. Je kan er in de plaats van tijm ook nootmuskaat bij doen.
– Als de saus te dik is kan je er een beetje water aan toevoegen.
– Meng de pasta, saus en stukjes spek onder elkaar.
– Strooi er de parmezaanschilfers over. Als extra versiering kan je er nog wat tijm overstrooien.
Tip: Je kan er verschillende soorten kaas aan toevoegen.