Pakketje chinese kool met quinoa 

Lekker én mooi voor het oog!

Nodig voor 2 personen: 4 bladeren van een Chinese kool, 250 gr champignons, 1 el sojasaus + extra sojasaus, 120 gr quinoa, 1 teentje look, 1 chili, 1 tl gember, olijfolie, peper, zout

Bereiding:
– Zet 2 potten gevuld met water op een hoog vuur.
– Kook de quinoa 10 minuten.
– Was de bladeren van de chinese kool en leg ze één voor één 30 seconden in het kokend water. Laat ze op een rooster afkoelen.
– Snijd de champignons en de look in fijne stukjes en bak ze in een pan met olijfolie. Kruid deze af met peper en zout.
– Wanneer de quinoa klaar is voeg je deze toe aan de pan met champignons. Voeg er de eetlepel sojasaus, gember en de chili aan toe. Meng goed en haal van het vuur.
– Verwarm de oven op 180°c.
– De bladeren zijn nu afgekoeld/lauw en perfect om het pakketje te maken.
– Leg het blad voor jou. De witte stengel wijst in jouw richting.
– Schep 2-3 el van de quinoa in het midden van het blad.
– Plooi het onderste stuk (met de stengel) naar binnen.
– Plooi dan de linker en rechterzijde naar binnen.
– Rol de rest van het pakketje verder op, zodat het goed afgesloten is.
– Leg ze nog 5 à 10 in de oven zodat ze terug goed warm zijn.
– Serveer met sojasaus.

chinesekool