Ovenschotel: crumble met kip en wortelpeterselie

Een recept waar je eindeloos mee kan experimenteren.

Nodig (4 personen): 6 stuks wortelpeterselie, 6 wortels, 4 grote stengels prei, 1 ajuin, 350 gr kippenblokjes, 250 ml room, 80 gr bloem, 75 gr paneermeel, 80 gr boter, 60 gr geraspte oude kaas (bijvoorbeeld Cheddar), olijfolie, 5 takjes tijm, peper, zout

Bereiding:
–  Verwarm de oven voor op 200°C.
–  Snijd de ajuin in fijne stukjes.
–  Spoel de wortelpeterselie, wortels en de prei.
–  Snijd ze in fijne reepjes.
–  Stoof de ajuin in de olijfolie. Voeg er de kippenblokjes aan toe.
–  Wanneer de kippenblokjes gaar zijn voeg je er de wortelpeterselie, wortels en prei aan toe. Laat 5 à 10 minuten stoven en roer regelmatig.
–  Voeg er de room aan toe en laat nog eventjes sudderen.
–  Meng de geraspte kaas met het paneermeel, de bloem en de boter. Meng met je handen tot er grote kruimels ontstaan.
–  Neem een grote ovenschaal en vet in met een beetje olijfolie. Giet er het groenten-en kipmengsel in. Bestrooi het met de kruimels en zet ongeveer 20 minuten in de oven.
–  De crumble is klaar als het een goudbruine kleur krijgt.

Tip: Lekker met aardappelpuree!

Tip: Experimenteer met kruiden en groenten. Vervang deze groenten door courgettes en aubergines en voeg er takjes oregano aan toe! 

wortelpeterselie