Noedelsoep met rode kool 

Super lekker!

Nodig (2 personen): 2x een handvol geraspte rode kool, 2 wortels, 1 pijpajuintje, 2 gekookte eieren (lekker als de dooier nog een klein beetje lopend is), 1 tl rode curry pasta, 1 chili, 1 el sojasaus, 1⁄2 el sesamolie, 1 teentje look, 2 tl geraspte verse gember, 2 ‘blokjes’ noodles, 1 l bouillon (lekker met kip of groentenbouillon), 2 kl sesamzaadjes, peper

Bereiding:
–  Eerst beginnen we met het pikante gedeelte. Meng de rode curry pasta met de sojasaus, sesamolie en peper. Halveer dit en verdeel ze in de kommetjes waar je de soep in gaat serveren.
–  Kook de bouillon.
–  Ondertussen snijd je de look fijn en leg je deze in een pan met olijfolie. Voeg er ook de geraspte gember en de chili aan toe. Snijd de worteltjes in fijne stukjes en voeg ze toe aan de look. Ik laat ze maar 2 minuten bakken want ze mogen best nog krokant zijn.
–  Wanneer de bouillon kookt voeg je er de noodles aan toe.
–  Als de noodles gekookt zijn, verdeel je ze over de 2 borden (inclusief de bouillon). Dit kan naar smaak veel bouillon zijn of net heel weinig. Voor mijn foto heb ik niet zo veel bouillon gebruikt.
–  Meng dit al goed onder elkaar.
–  Strooi er de worteltjes over en een handvol geraspte rode kool.
–  Snijd het eitje in 2 en serveer erbij.
–  Werk af met fijngesneden pijpajuin en sesamzaadjes.

Tip: Dit gerecht is ook heel lekker met varkensvlees (zie ‘Pork Belly’). Dit kan je gemakkelijk mee in de kom serveren. 

noedelsoep rode kool