Lekkere Vlaamse kost met koolrabi

 

Lekkere Vlaamse kost met koolrabi: puree en biefstuk

pastinaakpuree-met-knoflook-en-tijm
De puree heeft wat weg van een bloemkoolpuree, maar je proeft toch een verschil. Je kan aan dit gerecht ook nog worteltjes en/of tijm aan toevoegen. Ik vind het in ieder geval een echte aanrader voor een koude avond!

Ingrediënten (4personen):

1 kg aardappelen
1 grote koolrabi
3 el melk
1 el boter
250ml room
peper
zout
2 tl nootmuskaat
1 bouillonblokje
4 steaks
Olijfolie

Bereiding:
- Kook de aardappelen en de koolrabi gaar in ongeveer 20 minuten.
- Smeer de steaks in met olijfolie en kruid met peper en zout. 
- Neem een grillpan en bak de steaks.
- Giet ondertussen de room in een apart pannetje en voeg er het bouillonblokje aan toe.
- Kruid af met veel peper. Roer goed met een garde.
- Giet de aardappelen af en pureer. Voeg er de boter en de melk aan toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed onder elkaar.
- Serveer de puree met de steaks en de pepersaus.
- Werk af met rucola.

Smakelijk!