Lasagne van koolrabi, raapsteeltjes en courgette 

Een supergezonde lasagne zonder pasta!

Nodig (4 personen): 1 grote courgette, 1 koolrabi, 200-250 gr raapstelen, 200 gr linzen, 30 gr boter, 400-420 ml melk of notenmelk (cashewmelk of walnotenmelk bijvoorbeeld), 30 gr (spelt)bloem (spelt maakt het lichter), 50 dl groentenbouillon, 1 bolletje mozzarella, peper, zout, nootmuskaat, oregano

Voor de linzen:
–  Zet een pot met groentenbouillon op een hoog vuur.
–  Wanneer deze kookt kan je er de linzen aan toevoegen.
–  Laat 15 minuten opstaan en giet af.

Voor de bechamelsaus:
–  Laat de boter op een laag vuurtje smelten.
–  Roer er voorzichtig de bloem door en laat het een paar minuten bakken.
–  Voeg er geleidelijk de melk aan toe. (niet te snel of teveel want dan krijg je klonters).
–  Laat even sudderen, maar blijf ondertussen goed roeren.
–  Breng op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.

Voor lasagne:
–  Verwarm de oven voor op 180°c.
–  Snij alle groenten in fijne schijfjes. Snijd de koolrabi best in fijne stukjes, zo is het sneller gaar.
–  Neem een lasagneschotel en bedek deze met schijfjes courgette.
–  Verdeel er de helft van de linzen over.
–  Leg er daarna een laag raapsteeltjes over.
–  Giet er met een lepel de bechamelsaus over.
–  Bedek dan met koolrabi en daarboven terug raapsteeltjes.
–  Giet er opnieuw met een lepel de bechamelsaus over.
–  Verdeel er de overige schijfjes/stukjes koolrabi, raapsteeltjes en courgette over.
–  Verdeel er de overige hoeveelheid van linzen over.
–  Giet er opnieuw met een lepel de bechamelsaus over.
–  Doe er kleine stukjes mozzarella bovenop en sprenkel er nog wat oregano over.
–  Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°c.

Tip: Je kan ervoor kiezen om niet alle rapensteeltjes in de lasagne te doen. Het is ook lekker om de warme lasagne te combineren met de rauwe raapsteeltjes. 

Tip:
Je kan ook een deel van de courgettes vervangen door lasagnevellen. 

Tip:
Als je niet van linzen houdt kan je ook kiezen voor voorgebakken (vegetarisch) gehakt. 

Lasagne van Koolrabi-courgette-rapenstelen