Koolrabisoepje in een koolrabi

Een gerechtje om mee uit te pakken

Nodig voor 2-3 personen: 1 grote koolrabi, 1 aardappel, 1 ui, olijfolie, 1 liter bouillon, stukjes lente ui of stengelui, peper, zout, chili

Bereiding:
– Hol de koolrabi goed uit. Het handigste is om er met een mes er al even door te gaan. Zo kan je makkelijk je lepel in de koolrabi zetten en het beter uithollen. Pas op dat je niet teveel neemt. De buitenkant van de koolrabi moet de soep nog goed kunnen houden.
– Snijd de ui in fijne stukjes en stoof aan in een beetje olijfolie.
– Voeg er de bouillon, koolrabi en de aardappel aan toe.
– Laat een halfuurtje goed doorkoken en mix de soep.
– Werk af met de chili, peper en zout.
– Serveer de soep voorzichtig in de uitgeholde koolrabi en strooi er de stengelui overheen.

Tip: Koolrabi’s kan je een langere periode bewaren in de koelkast. Verzamel er enkele zodat je meerdere ‘koolrabi-soepkommen’ hebt en zo je gezin of bezoek eens kan verrassen.

Tip: Ook lekker met (kokos) room. 

IMG_5057