Koolrabi-frietjes met Aziatische sla

Koolrabifrietjes_20150517_V2

Lichte lunch voor 2 à 3 personen

Nodig:
Voor de frietjes: 1 koolrabi, Peper, Zout, 1 koffielepel paprikapoeder (mag best pikant zijn), 3 eetlepels olijfolie of kokosnootolie

Voor de sla: 1 krop Aziatische sla (= Mizuna), 8 à 10 radijsjes (hoeveelheid naar smaak aanpassen), 2 eetlepels hennepzaad, een handvol cashewnoten (of andere noten naar keuze), enkele blaadjes bietenblad

Dressing voor de sla:
Het sap van een halve citroen 1 à 2 el mosterd, 50 ml olijfolie, 2 el honing

Recept frietjes:
–  Verwarm de oven voor op 200°c.
–  Verwijder de stengels en de bladeren en schil daarna de koolrabi.
–  Snij de koolrabi in fijne frietjes en leg ze apart in een kom.
–  Meng de olie met de kruiden.
–  Doe de frietjes in een kom en meng er de olie onder.
–  Verdeel de frietjes over een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
–  Zet de plaat in de oven en draai ze elke 10 minuten om met een spatel.
–  Na een 25-30 tal minuten zouden ze gaar moeten zijn.

Tip: Ik raad om de eerste keer in de buurt van de oven te blijven. Elke oven is verschillend en op deze manier kan je de frietjes in het oog houden.

Tip: Experimenteer zeker ook met andere kruiden (bijvoorbeeld tijm of chilipoeder of een kruidenmengeling naar keuze).

Recept Sla:
– Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar en voeg er peper en zout aan toe.
– Snij de radijsjes in fijne schijfjes en voeg ze aan de salade toe.
– Meng de sla met het hennepzaad, de noten en de bietenblaadjes.
– Voeg tot slot de dressing er aan toe.

Tip:
Presenteer je dressing in een leuk potje of kommetje. Zo kan iedereen zijn of haar eigen sla nog wat meer op smaak brengen indien ze dat wensen.

Koolrabifrietjes_20150517_V1