Knolselderburger met wortel

Nodig (voor 4 hamburgers): 250 gr knolselder, 50 gr geraspte kaas (bijv. Emmentaler), 1 groot ei of 2 kleine eieren, 1 teentje look, 40 gr panko of paneermeel, 1 el oregano, ½ el chilivlokken, 1 sjalot, peper & zout, 3 à 4 wortelen (geraspt), 1 doosje scheuten (bijv. preischeuten), 1 grote rode ui, 4 broodjes, ketchup, mosterd, mayonaise, olijfolie

Bereiding:
–  Maak de knolselder proper en snijd in blokjes. Mix de blokjes in een food processor tot kleine korreltjes. Voeg er kaas, het ei, de look, de panko, de oregano, de chilivlokken, de sjalot en het peper en zout aan toe. Mix goed.
– Maak er 4 bolletjes van en vorm ze tot hamburgers. Je kan er altijd wat meer (of minder) paneermeel of panko aan toevoegen voor de stevigheid.
– Verwarm de olijfolie in een grote pan. Zet op een matig vuur (zeker niet te heet!).
– Bak de burgers ongeveer 5 minuten aan elke kant.
– Snijd de broodjes doormidden en smeer er mayonaise, ketchup en mosterd op.
– Leg er de burger op. Leg er dan de worteltjes op.
– Snijd de rode ui in fijne ringen en leg deze op de wortels.
– Sluit af met een goede hoeveelheid preischeutjes.

Tip: Lekker met een schelletje belegen kaas.

Knolselderburgerklein