Ingemaakte warmoes met pit!

Nodig: 8-10 warmoesstelen, 125ml (rijst)wijnazijn, 200ml gewone azijn, 2el sriracha of een andere pikante pasta, ½tl peperbolletjes, ½tl komijnzaadjes, ½tl korianderzaadjes, 1 teentje look (geplet), 4el ahornsiroop, 1tl zout, 1 weckpot van 500ml, goed gereinigd.

Bereiding:
Zo maak je het:
– Neem de weckpot en voeg er alle kruiden (peperbolletjes, komijnzaadjes, korianderzaadjes) en de look aan toe.
– Verwijder de bladeren van de warmoes en leg opzij (deze kan je nog voor andere recepten gebruiken). Snijd de stelen in gelijke stukjes zodat ze mooi in de weckpot passen.
– Breng de (rijst)wijnazijn, de gewone azijn, de ahornsiroop, de sriracha en het zout aan de kook.
-Het zout moet eerst helemaal opgenomen zijn, pas dan voeg je de warmoesstelen toe. Laat 1 minuut staan en haal dan van het vuur.
– Laat afkoelen.
– Giet alles in de weckpot en zet in de koelkast.
– Laat de weckpot 2-3 dagen afgesloten in de koelkast staan. Zo worden de kruiden beter opgenomen.
– Je kan dit een maand in de koelkast bewaren.

Smakelijk!

Tip:
– Lekker als bijgerechtje voor een BBQ of brunch!
– Overschot van de bladeren? Je kan er deze heerlijke pesto mee maken! Vervang de oost-indische kers door de bladeren van de warmoes, zeker de moeite waard! Of maak van de bladeren sushi-warmoes!