In de weckpot: Witte kool 

Met als uitkomst: zure kool

Nodig: 1 kg witte kool, 4 wortelen, 250 ml water, 2 tl zout, 2 tl suiker, 15 ml appel cider azijn, 1 grote weckpot (goed uitgewassen)

Bereiding:
–  Rasp de witte kool en de wortelen heel fijn. De wortel mag iets groffer geraspt/gesneden zijn.
–  Meng goed door elkaar.
–  Vul de pot met dit mengsel. Druk regelmatig goed aan met een lepel.
–  Warm het water op met het zout, suiker en de azijn tot alles opgelost is.
–  Laat die afkoelen en vul voorzichtig de weckpot.
–  Dek de pot af met een handdoek of zet het deksel er niet vast op. Bewaar 2 dagen op een plek waar het ongeveer 20°c is .
–  Roer 1 à 2 keer per dag in de pot met een vork zodat de lucht onderaan er uit kan.
–  Sluit na 2 dag de pot en bewaar in de koelkast.
–  Na enkele weken is deze zuurkool klaar voor gebruik!

Tip: Je kan er ook verschillende kruiden aan toevoegen. Bijvoorbeeld venkel, laurier of mosterdzaad. De zaadjes kan je mee aan het azijnmengsel toevoegen. Laurierblaadjes leg je tussen het kolenmengsel. Gebruik 2 à 3 laurierblaadjes die je verspreid over de hele pot. 

potje