Onze visie

De Stadsboerderij Antwerpen is een coöperatieve boerderij die voedsel teelt voor de bewoners van de stad en die gaat voor wederzijds engagement en respect voor consumenten, boeren en de planeet. We werken volgens de principes van de agro-ecologie.

2015 was ons opstartjaar. We startten met het telen van groenten die we leveren in wekelijkse pakketten. Vanaf de lente van 2016 zullen we ook geitenzuivel, eieren en kippenvlees aanbieden. Andere lokale duurzame boeren die dezelfde waarden delen, stappen mee in de coöperatie en verruimen het aanbod van de stadsboerderij.

De Stadsboerderij Antwerpen is gelegen op de site van de voormalige kinderboerderij van Wilrijk. Educatie, zorg en recreatie krijgen een plaats in ons boerderijbedrijf.
Als je als leerkracht graag mee het educatieve aanbod ontwikkelt, geef ons dan zeker een seintjeOp dit moment kunnen we nog geen klasbezoeken voor 2016 reserveren.
Er wordt een horecazaak opgestart op de boerderij waar iedereen welkom is. Stadsboerderij Antwerpen is een levende boerderij die vele mogelijkheden biedt.
We luisteren graag naar jouw ideeën en suggesties. 

boom

Voedsel dat voedt: Instappen in de Stadsboerderij Antwerpen is heel concreet zorgen voor onze aarde, medemens én ons eigen lijf. Gezond voedsel dat echt voedt. Maar we vallen vooral voor de smaak! Verse lokale groenten op ecologische wijze geteeld, zijn een stuk lekkerder dan de producten uit de supermarkt, omdat ze kunnen groeien op het ritme van de seizoenen, in rijke grond en zonder chemische bestrijdings- of meststoffen.

Voedsel dat verbindt: Instappen in de Stadsboerderij Antwerpen is deel worden van een levende gemeenschap, want voedsel brengt mensen samen. De boerderij en de trefpunten zijn plekken van ontmoeting, uitwisseling, leren en feest!

Respect en engagement zijn voor ons de essentie. Dat betekent respect voor de boeren, die een eerlijk loon krijgen en met plezier hun werk kunnen blijven doen. Respect ook voor de aarde, die we zo bewerken dat de grond er beter van wordt. We kiezen voor minimale voedselkilometers en een duurzaam korte keten-model. Respect voor vrijwilligers en voor iedereen die kansen nodig heeft. Mensen vinden zichzelf weer als ze met hun handen in de grond bezig zijn én ze vinden elkaar. Respect voor consumenten die op eenvoudige manier kunnen genieten van heerlijk voedsel recht van bij de boer.

Ons engagement is dat wij voedsel telen met hart en ziel, met zweet en vuile handen. Dag in dag uit, jaar in jaar uit, brengen wij jullie het beste van het land en met de grootste zorg voor dat land. Wij vragen je om in te stappen en op lange termijn mee vorm te geven aan de Stadsboerderij.

koe