Groenlof-salade met conference peren en peperkoek

Ideale start voor de herfst!

Nodig (voor 2 personen of als voorgerechtje voor 4 personen): 250 gr groenlof, 2 conference peren, 2 sneetjes peperkoek, 6 sneetje camembert, handvol verse munt, handvol verse platte peterselie, 50 gr hazelnoten (volledig of in stukjes), 3 el honing, 4 el appelazijn, 50 ml hazelnootolie (of andere notenolie naar keuze), peper, zout

Bereiding:
* Meng de hazelnootolie, appelazijn en de honing.
* Haal de buitenste bladeren van het groenlof. Knip met een schaar de groenlof in stukjes (lijkt mij uit ondervinding het makkelijkste).
* Schil de peer en snijd in stukjes of in lange reepjes.
* Meng de peer, de munt en de peterselie met het groenlof.
* Giet er de dressing over. Voeg er nog peper en zout aan toe. Meng alles goed door elkaar.
* Dresseer op een bord of in een kom.
* Leg er de sneetjes camembert op.
* Kruimel er de peperkoek en de hazelnoten over.

Tip: Vervang de camembert door een stevig schimmelkaas.
Tip: Waarom geen mengeling van peer én appel?
Tip: Experimenteer met kruiden. Maak bijvoorbeeld ook nog gebruik van verse dille. 

recept groenlof