Gevulde Romatomaten

Nodig: 4 à 5 Romatomaten, 100g couscous + 175g water, 1 teentje look, 30g pijnboompitten, verse basilicum, peper & zout, ½tl chilivlokken, 1tl paprikapoeder, 3el olijfolie, sap van halve citroen

Bereiding:
–    Doe de couscous in een grote kom en voeg er het water aan toe.
–    Voeg er het citroensap en de olijfolie aan toe. Bedek met een plasticfolie of handdoek. Laat een dik halfuur opzij staan.
–    Snijd de tomaten in de helft door en hol ze uit. Leg ze op een bakplaat.
–    Snijd het vruchtvlees van de tomaten in fijne stukjes en voeg dat toe aan de couscous (wanneer die het water helemaal heeft opgenomen).
–    Voeg de pijnboompitten, de chilivlokken, de look, het paprikapoeder, de basilicum en peper en zout toe aan het couscousmengsel.
–    Meng alles goed onder elkaar.
–    Vul de tomaten met het couscousmengsel. Strooi er eventueel nog enkele pijnboompitjes over.
–    Zet 5-8 minuutjes in de oven op 200 °c.
–    Serveer bij de BBQ!

Smakelijk!

Tips:
– Overschot? Meng er gebakken courgette door en serveer ook bij de BBQ!
– Je kan de tomaten ook vervangen door paprika’s of courgettes!

Gevulde Romatomaten