Gevulde courgettes met ratatouille 

Gewoon super!

Nodig voor 4 personen: 2 courgettes, 350-400 gr gehakt (even lekker met vegetarisch gehakt), 250 gr mozzarella, 1 teentje look, 2 sjalotten, italiaanse kruiden, 2 eiwitten, 240 gr (volkoren) rijst, 1 aubergine, 1 fles passata, 1 sjalot, 1 teentje look, oregano, chili, olijfolie, peper, zout

Bereiding voor de courgettes:
– Verwarm de oven voor op 180°c.
– Was de courgettes en snijd voorzichtig doormidden.
– Hol de courgettes uit met een eetlepel. Het binnenste van de courgette gebruik je voor de ratatouille.
– Leg de courgettes in een ovenschotel.
– Meng het gehakt met de fijngesneden sjalotjes en look.
– Snijd de mozzarella in blokjes en voeg toe aan het gehakt.
– Voeg er de 2 eiwitten aan toe.
– Kruid af en met Italiaanse kruiden, peper en zout.
– Zet de courgettes 35 minuten in de oven.

Bereiding voor de ratatouille:
– Zet een pot met water op een hoog vuur voor de rijst.
– Wanneer het water kookt voeg je er de rijst aan toe.
– Stoof de sjalot en de look aan in een beetje olijfolie.
– Voeg er de passata aan toe.
– Snijd de aubergine in fijne blokjes voeg ze toe aan de saus.
– Neem de overschot van de courgette en snijd deze ook in fijne stukjes. Voeg deze toe aan de saus.
– Kruid af met oregano, chili, peper en zout of eventueel met de Italiaanse kruiden.

Tip: Als je voor ronde courgettes zou kiezen, moeten ze op zijn minst 10 minuten langer in de oven blijven staan.

Tip: Zonde van die eierdooier? En je hebt toevallig nog wat overschot van het gehakt? Meng deze en bak ze in de pan. Een lekker voorgerechtje!

courgette