Geroosterde spitskool

Lekker als bijgerechtje!

Nodig (voor 2-3 personen): 1 spitskool, 4 el olijfolie, 3 teentjes look, 1 tl chilivlokken of een halve chili in fijne stukjes gesneden, 3 takjes verse peterselie, fijngehakt, 1 citroen, peper & zout

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200°c.
– Snijd de spitskool in dikke schijven (ongeveer 2 à 3 cm).
– Leg de schijven verspreid op een bakplaat met bakpapier. Pers de look met een lookpers en smeer de look over de schijven spitskool.
– Druppel er de olijfolie over.
– Strooi er de verse peterselie en de chilivlokken over.
– Kruid af met peper en zout.
– Druppel er een beetje citroensap over en leg enkele schijfjes citroen mee op de
plaat.

Smakelijk!

Tip:
Leg enkele worteltjes mee op de plaat en serveer met kip.

Geroosterde spitskool