Geroosterde paprika-tomatensoep met een krokante toets

Nodig: 1 puntpaprika, 4 tomaten, 2 teentjes look, 3 grote sjalotten, 2 blaadjes laurier, enkele takjes verse tijm, olijfolie, 25gr pijnboompitten, peper & zout, 2 bouillonblokjes of 2 el bouillon, 1l water

Bereiding:
– Neem de paprika en de tomaten en snijd deze in grove stukken. Leg een stuk paprika opzij.
– Snijd de sjalotten en de tenen look in grove stukken.
– Leg de groenten in een ovenschotel. Giet er voldoende olijfolie over. Kruid af met
peper en zout. Verdeel er de blaadjes laurier en tijm over.
– Zet in een voorverwarmde oven van 185 °c. Laat 20-25 minuten roosteren.
– Snijd ondertussen de halve paprika in heel fijne stukjes en meng met geroosterde
pijnboompitjes. Voeg daar een eetlepel olijfolie aan toe. Kruid met peper, zout en
verse blaadjes tijm.
– Haal de groenten uit de oven en doe ze in een pot. Voeg er 1 liter water en
bouillon aan toe. Vergeet niet om de laurierblaadjes te verwijderen.
– Laat een kwartiertje koken en mix tot een smeuïg geheel.
– Serveer de soep met het paprikamengsel.

Tip:
Lekker met stukjes gerookt spek.

Paprikatomatensoep